lördag 26 januari 2013

Idag blev det indisk mat här hemma. Mycket mumsigt, och ganska starkt :-) Till det bakade jag naanbröd. Denna gång testade jag ett nytt recept. Orkade inte vänta på två timmars jäsning så då testade jag detta med bakpulver stället, Blev riktigt gott faktiskt. 
 
7 dl Vetemjöl
1 msk Bakpulver
1 tsk Salt
1 dl Vatten
2 dl Naturell yoghurt
1 Ägg
1-2 msk Smält smör
2 Rivna vitlöksklyftor
1 tsk Rostade spiskumminfrön
1 tsk Rostade kumminfrön
Flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 250° och ställ in en plåt. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda i vatten, yoghurt och ägg. Knåda ihop till en smidig deg. Dela degen i ca 7 bitar. Platta ut dem till ovala kakor. Pensla med smält smör blandat med vitlök. Strö över kryddorna och flingsalt. Släng in ett par bröd i taget på den varma plåten du satte i ugnen förut och grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter i 250°.
 
 
 

Inga kommentarer: