måndag 9 juli 2012

Sylt

Idag har jag kokat sylt. Fick en liter jordgubbar över när jag hade gjort tårtan så jag passade på att testa ett recept jag hittat. Jordgubbs- & persikosylt. Blev galet god om jag får säga det själv :-)



Recept:

1 liter jordgubbar
ca 400g persikor
5dl syltsocker

Rensa jordgubbarna och skär de i mindre bitar. Skala persikan och gör detsamma med dem. Lägg jordgubbarna och persikorna i en kastrull.

Hetta långsamt upp jordgubbarna och persikorna. Koka dem på svag värme under lock ca 5 min. Skaka på kastrullen lite då och då.

Tillsätt syltsockret och höj värmen. Koka sylten kraftigt utan lock i 2-3 min.

Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och sätt genast på lock. Förvara sylten mörkt och svalt eller i kylskåp.

Inga kommentarer: