tisdag 19 juni 2012

Rabarberfrallor

Bakade dessa igår. Blev super mumsiga.. Ser kanske inte så god ut men det var de :-)



250 g rabarber i skivor
3 msk strösocker
50g jäst
50g rumsvarmt smör
2tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
ca 9 dl siktat dinkelmjöl

Koka upp rabarbern, 2 ½ dl vatten och socker i en kastrull. Häll det i en bunke och låt svalna till 37grader. Tillsätt jäst, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 45 min. Sätt ugnen på 225grader. Häll ut degen på mjölad bänk och dela den i 16 delar. Lägg på plåtar på bakplåtspapper. Låt jäsa ca 10min. Grädda bröden i mitten av ugnen 12-13min. Låt svalna på galler. 

Inga kommentarer: